Pridruži se nam!

ZadnjicPredstavitev1www

Kaj smo očistili

Poročilo in film: Krško Še Zadnjič

Krško, 18. september 2018 - Sobotni zeleni val svetovne čistilne akcije je zajel tudi krško občino in jo s pomočjo 420 prostovoljcev razbremenil 9200 kg smeti. V akciji, ki je zajela 144 držav 13 milijonov ljudi, so v krški občini sodelovali: TD Senovo, TD in PGD Brestanica, Krajevna skupnost Krško, Mladinski center Krško, OŠ Jurij Dalmatin, Klub potapljačev Vidra, Lions klub, Krajevna skupnost Veliki Podlog, družba Kostak, Zavod Svibna ter Vojašnica Jerneja Molana.

Levji delež vseh pridnih prostovoljnih rok, ki so napolnile kar 7 od 11 kontejnerjev, pa je prišel s Šolskega centra Krško - Sevnica, v okviru katere deluje tudi Gimnazija Krško, ki je že spomladi prevzela lokalno koordinatorstvo akcije za krško občino. Sodelovalo je 240 dijakov in dijakinj iz vseh treh šol, na lokacijah na Senovem, na Raki, Brestanici in Velikem Mraševem pa se jim je pridružilo tudi 20 dijakinj in dijakov iz novomeških srednjih šol.

Kje smo očistili?

V sklopu mednarodne akcije Še zadnjič! smo v Krškem izvedli akcijo, na kateri je sodelovalo več kot 500 udeležencev, večinoma iz Šolskega centra Krško-Sevnica. Več o tem in film si lahko preberete oziroma ogledate tukaj

Lokacije

DEPONIJE.